Snabbfakta
Vikt: 300 gram
Längd: 17 cm

I denna vecka väger barnet ca 300 gram och är ca 17 cm långt mellan huvud och stjärt. Ungefär lika stort som en honumgsmelon. Fram till denna vecka är nästan alla barn lika stora. De kommande veckorna ökar olikheterna.

Barnets medvetna tänkande börjar ungefär vid den här tiden av graviditeten. Spela gärna musik för barnet i magen. Barnet tycker om upprepningar och känner igen en melodi om du spelar den ofta. Du kanske märker att barnet rör på sig extra mycket när du t ex sjunger eller spelar en speciell låt upprepade gånger. Ett nyfött barn känner igen musik som det hört när det låg i mamman mage. Rätt fantastiskt, eller hur!?

För er som är blivande mamma och pappa kan det nu komma en förfrågning från MVC om ni vill delta i en föräldragrupp. Gruppen träffas ca fyra gånger de kommande veckorna. En barnmorska håller i träffarna och tar upp ämnen som graviditet, förlossning, amning och föräldraskap. Träffarna ger er möjlighet att träffa andra blivande föräldrar att byta tankar och funderingar med. Kanske finner ni vänner för livet!
Kommentera